EKOLAB

Bæredygtigt byggeri

“Vi finder den gode løsning på vejen mod bæredygtighed.” 

WWW_Billeder_2014_EKOLAB4

I vores løsninger har vi altid fokus på optimalt indeklima, lavt energiforbrug, godt arbejdsmiljø og miljøbelastninger generelt.

Integreret energidesign og bæredygtighed

Ekolab har igennem vores projekter og undervisning opbygget stor erfaring med de arbejdsprocesser, som giver det bedste integrerede energidesign. I sammenhæng med optimeringen af energi er det nødvendigt med en opmærksomhed på indeklima og miljø samt byggeteknisk kvalitetssikring.

Energi
Vi har fokus på energikvalitet og ressourcer, herunder anvendelsen af vedvarende energi for at fremtidssikre og optimere bygningers drift og samfundsøkonomi. Endvidere følger vi udviklingen inden for energi i netværksorganisationer, støttemuligheder til udviklingsprojekter og konkurrencer.

Indeklima
Ekolab anvender erfaringer og forskningsresultater fra ind- og udland – bl.a. igennem tæt kontakt til uddannelsesinstitutioner og deltagelse i udviklingsprojekter. Indeklimaet har mange facetter og det er et område med behov for specialister for at opnå de ønskede virkninger og en undgåelse af forgæves investeringer. Vi anvender efter behov alle typer af beregningsprogrammer til simuleringer af indeklimaforhold i bygninger – og de afledte energikonsekvenser.

Miljø
Vi arbejder altid aktivt for, at miljøhensyn skal indgå i forbindelse med planlægningen, projektering og udførelse af bygge- og anlægstekniske arbejder. En prioritering er altid nødvendig og vi har som udgangspunkt generelt fokus på indeklima, arbejdsmiljø og energiforbrug.

dgnb

DGNB
Hos Ekolab har Jørgen Lange taget konsulentuddannelsen i DGNB bæredygtighedscertificering.

Se vores referencer indenfor bæredygtigt byggeri.

 

EKSEMPLER:

Ryesgade 25 – Ambitiøs renovering

Myndighedsprojektet på den ambitiøse renovering af Ryesgade 25 er nu godkendt og projekteringen kan gå ind i sin sidste fase. Projektet består i en total energirenovering af 5 opgange med…

Læs mere..

Klar til mere bæredygtighed med DGNB-uddannelse

Via undervisning i bæredygtighed på Aarhus Universitet/Ingeniørhøjskolen Aarhus har Jørgen Lange taget konsulentuddannelsen i DGNB bæredygtighedscertificering. Uddannelsen passer rigtig godt i sammenhæng med tidligere erfaring inden for miljørigtig projektering. I…

Læs mere..

Vinder: Realdania Byg konkurrence MiniCO2 typehuset

Ekolab har sammen med Benée Huse vundet Realdania konkurrencen om Mini Co2 typehuset i Nyborg. Ekolab har sammen med LOOP løst et bæredygtigheds-, energi- og indeklima koncept som fokuserer på C02…

Læs mere..

Translate »